Blog

Sve čari Kopaonika

Sve čari Kopaonika

30. Avg 2020.

Kopaonik je poznat, pre svega po brojnim skijalištima, a tek potom po ostalim blagodetima u kojima možete uživati. Kopaonik je proglašen za nacionalni park budući da poseduje jedan od najvećih biodiverziteta u Srbiji. Ima preko 200 sunčanih dana, pa ga zato često zovu i “Sunčana planina”. Međutim, ono što je zanimljivo jeste da Kopaonik nema prepoznatljive velike reke koje izviru iz njega, već umesto toga ima isprepletene manje izvore među kojima su Marine vode, Krčmar voda, Pajino preslo, Javor česme i Kaznovske bačije.

Detaljnije
Fruška gora - biser Srbije u srcu Vojvodine

Fruška gora - biser Srbije u srcu Vojvodine

29. Jul 2020.

Srbija je neistraženi dragulj turizma. Retko gde se može naći takva destinacija za odmor koja u sebi ima turističke, kulturne, i istorijske kvalitete u kojima možete da uživate. Nacionalni park Fruška gora je upravo jedna takva lokacija koja nudi za svakog po nešto. Ali, pre nego što iznajmite vikendicu ili apartman na Fruškoj gori, upoznajte se malo sa njom. Počećete mnogo više da je cenite kada upoznate njene čari.

Detaljnije
Etno sela - Povratak tradiciji

Etno sela - Povratak tradiciji

10. Apr 2020.

“Putovanje nikada nema kraj. Samo putnici imaju kraj. A čak i oni mogu produžiti putovanje u sećanju, pamćenju, pripovedanju. Kraj jednog putovanja tek je početak drugog. Treba videti ono što niste prvi put videli, videti ponovo ono što ste već videli, videti u proleće ono što ste videli leti, videti noću ono što ste videli danju, biti na suncu onda gde je ranije padala kiša. Potrebno je vratiti se starim stopama da bismo ih ponovili, i da bismo ucrtali nove puteve pored njih. Potrebno je ponovo započeti putovanje. Uvek.” 

Detaljnije
Ada Bojana - Raj za avanturiste

Ada Bojana - Raj za avanturiste

13. Mar 2020.

Na samo 20ak minuta vožnje od Ulcinja, na ušću reke Bojane i Jadranskog mora nalazi se rečno ostrvo nadaleko poznato po netaknutoj prirodi, miru, tišini i nudističkom turizmu! Ada Bojana je pravi raj za sve ljude željne avanture, mesto koje privlači veliki broj turista svake godine i gde možete prosto samo uživati, ili se baviti  nekim od vodenih sportova koji su zastupljeni na ovom biseru crnogorskog primorja.

Detaljnije
Tara-Oaza netaknute prirode

Tara-Oaza netaknute prirode

20. Feb 2020.

Planina Tara je 1981. godine proglašena za Nacionalni park. Duga je oko 50 km i široka 20 km, prosečne nadmorske visine oko 1200 metara. Na Tari se nalazi nekoliko turističkih lokaliteta od kojih su najpoznatiji: Kaluđerske Bare, Mitrovac na Tari, Račanska Šljivovica, Predov krst i Zaovine koje su mesto rođenja Pančićeve omorike.

Detaljnije
Šta videti na Zlatiboru?

Šta videti na Zlatiboru?

09. Feb 2020.

U Srbiji postoje mnoge planine čija lepota oduzima dah, a jedna od takvih je svakako i planina Zlatibor. Čist planinski vazduh, prirodne lepote, skijaške staze kao i veliki broj drugih sadržaja koje ova planina nudi, čini smeštaj na Zlatiboru veoma atraktivnim kako u letnjem, tako i u zimskom periodu. 

Detaljnije