Kako organizovati vikend na Zlatiboru | Apartmani i Vikendice

Kako organizovati vikend na Zlatiboru | Apartmani i Vikendice
27. Maj 2021.

Vikend odmori su neverovatno potcenjeni. Prvo, to je odličan način da pobegnete od svakodnevnih gužvi, oslobodite se stresa, opustite se i prepustite uživanju. Drugo, vikend putovanja imaju mnogo prednosti. Zamislite - možete istražiti novu destinaciju bez mnogo troškova, putovati čak i sa poslom od 9 do 5 i videti manje poznate gradove u vašem području. Zar ne zvuči primamljivo? Ali kako to učiniti? Kako organizovati vikend izlet?

U ovom tekstu ćemo vam dati nekoliko sjajnih saveta koji će vam pomoći da isplanirate najbolji vikend na Zlatiboru. To su osnove koje ljudi obično zaboravljaju, ali ako ih uzmete u obzir, napravićete ogromnu razliku u vašem ukupnom uživanju na putovanju! 

Iako planiranje vikend avanture na Zlatiboru može izgledati kao lak zadatak, u stvari uključuje i malo rada. I dalje ćete morati razmišljati o budžetu, gde odsesti, šta spakovati, i najvažnije - kako ne poneti previše prtljaga! 

 1.Odlučite kakav vikend želite!

Zlatibor jeste jedna od najatraktivnijih destinacija u Srbiji, a više nego ikad i lako dostupna. S obzirom na razvoj Zlatiborskog okruga, bitno je odlučite da li želite da provedete miran vikend, bez mnogo aktivnosti i sretanja sa ljudima ili pak želite jedan ispunjen vikend, sa mnogo obilazaka i aktivnosti. U skladu sa tim ćete izabrati i adekvatan smeštaj na Zlatiboru

Neki se ovoj planini vraćaju redovno, a neki je godinama zaobilaze. Istina je da Zlatibor pruža mnogo aktivnosti i atrakcija, koje se svake godine nadopunjuju. A isto tako niko ne može da ospori postojanje predivne prirode, pejzaža i lepotu posmatranja zalazaka sunca preko nepreglednih poljana.

2. Izaberite privatni smeštaj na Zlatiboru!

Iako se većina hotela nalazi u samom centru dešavanja na Zlatiboru, privatni smeštaj nudi mnogo veći izbor po pitanju malih stvari koje mogu da vam ulepšaju vikend i „pojačaju” uživanje.

Ukoliko želite da provedete vikend sa prijateljima ili imate veliku porodicu, ali ne želite da vam drugi turisti smetaju, onda je za vas smeštaj sa bazenom na Zlatiboru, u vikend kući Zlatibor Luxury Cabin. Pogledajte video prezentaciju smeštaja, kao i slike enterijera, da se i sami uverite u lepotu ovog mesta.

Ako pak želite da budete u centru dešavanja i da vam je sve na „dohvat ruke” onda zavirite u smeštaj Cozy dream MIA. Apartman je uredjen u cozy boho stilu i imate privatno dvorište, ogradjeno sa svih strana, kao sigurnost za decu.

Odgovarajući smeštaj je veoma bitna stavka, te detaljno pregledajte ponudu. Ako vam se jednom svidi odabrani smeštaj, mogli biste mu se stalno vraćati, te ćete ovo pitanje imati rešeno za sva sledeća putovanja.

 

3. Šta obići na Zlatiboru - novije atrakcije

Ako unazad nekoliko godini niste imali priliku za posetu Zlatiborskom okrugu, mnogo toga se promenilo. Izdvajamo neke od novijih atrakcija, koje možete obeležiti ili sačuvati na Google mapama pre samog polaska. Ako prvi put dolazite na Zlatibor, dobro poznate atrakcije su odlično obeležene i vrlo lako možete da stignete i do njih. Bitno je da vodite računa o udaljenosti od smeštaja, odnosno vremenu koje vam je potrebno za putovanje, jer ne želite da vam vikend na Zlatiboru prodje u automobilu.

Gold gondola na Zlatiboru -  otvorena za upotrebu 2021. godine i sa 9 km trase važi za najdužu panoramsku gondolu na svetu. Vožnja traje 25 minuta, a o pogledima... moraćete sami da ih doživite.

El Paso City Zlatibor - načazi se 14 km od centra Zlatibora, a predstavlja spoj dve kulture. Kroz ovaj kompleks protiče reka koja ga deli na dva dela - sa jedne strane je tipičan zlatiborski zaseok sa crkvom i brvnarama, a sa druge indijansko selo i kaubojski grad.

Točkovička pećina ili Šupljica - ukoliko ste željni avanture ovo je destinacija za vas. Udaljena je oko 23 km od Zlatibora, na lokalitetu Točkovica u Dobroselici. Ovo je malo drugačiji tip pećine od Stopića pećine, ali svakako vredan posete.

Krstarenje kanjom Uvca - katamarani polaze sa brane na Rastokama i kreću se krivudavim meandrima koje ste do sada samo gledali na slikama. Vreme je da sidjete. Vožnja traje oko 4 sata.

 4. Gde jesti - restorani na Zlatiboru

Nakon dugih šetnji, vožnji, hranjena očiju i duše, važno je dobri nahraniti i telo. Restorana na Zlatiboru ne manjka, ali da vidimo neke sa najvišim ocenama.

Restoran Zlatibor Monument - domaća tradicionalna kuhinja, sa pogledom koji oduzima dah. Nalazi se kod samog spomen obeliska na Šumatnom brdu.

Picerija „Kraljev Trg” - nalazi se u samom centru Zlatibora i ako je verovati ocenama na Guglu - svih 3600 - onda je ovde najbolja pica u gradu.

Kafana Ljubiš - sa visokom ocenom 4.8 na Guglu recenzijama, izgleda kao omiljeno mesto turista i kao mesto gde možete osetiti naše karakteristično gostoprimstvo.

Ostatak ostavljamo na vama da istražite s obzirom na vrstu hrane koju preferirate, ali bez izuzetka ćete naći vaše omiljeno mesto za svaku narednu posetu.

Vikendi tokom proleća i leta su sjajna prilika da se osvežite, udaljite od posla i povežete sa onima koje volite. Možda deluje kao kratak period, ali je sasvim dovoljan za mentalno osveženje i brz povratak sebi. Svakako ne želite da ga provedete pred ekranom.