Etno centar Topli Do, 70m2

selo Topli Do, Stara planina
Broj pregleda: 4337

Opis smeštaja

“ETNO CENTAR TOPLI DO“ je renovirana stara kuća sagrađena od prirodnih materijala (blata, slame i drveta). Nalazi se u srcu Stare planine na 800 m nadmorske visine u selu Topli Do, na samoj obali Javorske reke. Udaljenost od Pirota je 30 km asfaltnog puta.

U okviru našeg Etno centra raspolažemo sa 8 ležajeva (dve višekrevetne sobe sa prelepim pogledom na reku ), kompletno opremljenom kuhinjom i trpezarijom (u kojoj je jedan ležaj), kompletno opremljenim kupatilom, velikom terasom sa pogledom na Javorsku reku, kao i sa predivnim letnjikovcem na samoj obali reke.

Obezeđen je besplatan parking prostor za goste.

Nudimo vam mogućnost da sami spremate hranu u kuhinji ili u letnjikovcu na otvorenom, sa veličanstvenim pogledom na reku. Otvoreni smo za svaki vid dogovora i saradnje oko regulisanja ishrane.

U blizini se nalaze mnoge turističke atrakcije:

-Babin Zub
-Midžor
-Jezero Zavoj
-Vodopadi: Piljski, Čunguljski, Kurtolski, Krmoljski, Kaluđerski, Vurnje i mnogi drugi...

Okolina Etno centra pruža i mogućnosti za aktivnosti na otvorenom kao što su planinski biciklizam, paraglajding, duge šetnje šumskim stazama, kupanje u prirodnim bazenima reka, lov, ribolov, branje bilja, pečuraka, borovnica, lešnika. Ima dosta planinskih potoka, slapova, vodopada i pašnjaka na kojima pasu ovce i krave, ali i divlji konji. Brojne planinske reke usekle su klisure i kanjone koji su prava geomorfološka remek dela. Kanjon reke Temštice koga zovu "Mali Kolorado" je jedan od njih, a nalazi se na putu Temska - Topli Do.
Staze do vodopada su obeležene i mogu se samostalno obići, ali ako postoji potreba organizujemo odlazak do svih turistickih atrakcija.

Dođite u selo Topli Do i posetite našu vikendicu. Opustite se uz žubor reke koja svaki put iznova stvara nove melodije koje ćete poželeti da opet čujete! Prepustite se pravom odmoru ili istražite prelepo carstvo vodopada (trećina vodopada naše zemlje se kod nas nalazi), planinske vrhove i druga čuda prirode koja će Vam oduzeti dah!

Prepustite se zovu prirode koja je čista i nezagađena kao i pre 1000 godina i napunite svoja čula pozitivnom energijom!

Opremljenost

  • ParkingParking
  • TelevizorTelevizor
  • TerasaTerasa
  • PeškiriPeškiri
  • RoštiljRoštilj
  • KaminKamin
  • Satelitska / kablovska tvSatelitska / kablovska tv

Udaljenost

  • 0.05 km od centra
  • 0.05 km od prodavnice

Lokacija

Nema informacija o lokaciji

Komentari

  • Budite prvi i ostavite svoj utisak i komentar za smeštaj.

Utisci i ocene

Popup content